Борисов: Спонсор на "ДБ" разработва хардуера на машините за гласуване

От "Демократична България" обвиниха премиера в оставка в лъжа

03.05.2021 | 18:48 Редактор: Искра Ангелова

На светли понеделник остър спор между ГЕРБ и "Дeмократична България". Премиерът в оставка обяви, че един от спонсорите на дясната партия, разработва хардуера на машините за гласуване. От "Демократична България" обвиниха Борисов в лъжа.

Тази сутрин от ръководството на ГЕРБ изразиха притеснения, че машините за гласуване ще се купуват от Венецуела.

Борисов допълни, че още по притеснително е, че фирмата, която разработва хардуера, е свързана с коалиция "Демократична България".

"Тази фирма е дарител на "Да, България" – четете и вижте, то си се вижда", заяви той.

От дясната партия отрекоха твърденията на Борисов и го обвиниха в лъжа. 

"Това е абсолютна лъжа. Никога тази фирма не е била спонсор, нито нейният управител, нито нейните собственици. По отношение на избора на машини и специално тази фирма, сме имали доста забележки. Искали сме да има одит и това е публична информация, която може да бъде проверена. Бойко Борисов си служи с откровени лъжи. И то толкова лесно проверими лъжи, без никаква логика, за да пуска в публичното пространство нелепи твърдения", отсече Ивайло Мирчев.

Часове по-късно от ГЕРБ отговориха с доказателства. 

"Започвам с това, което колегата Иво Мирчев каза днес, че не е вярно, че техен спонсор е г-н Иван Тодоров – разпечатка от Сметната палата. Датата е 20 септември 2019 г., паричен превод за местни избори – 100 лева. Вие ще кажете за 100 лева ли става въпрос, разбира се, че не става въпрос за сумата, става въпрос за принципа, защото се каза – лъжете, че са дадени дарения", подчерта Георг Георгиев.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Wiki
преди 2 години
ой хардуера не може да промени резултатите. СОФТУЕРЪТ е важен. Той е алгоритъмът, които отчита всеки глас и после сумира Сигнализирай за неуместен коментар