Борисов: Парламентът обслужва интересите на Радев, целта беше да му дадат ЦИК

Да си бяха направили едно правителство, проформа ако трябва, заяви премиерът в оставка

03.05.2021 | 10:50 Редактор: Жаклина Иванова
Борисов: Парламентът обслужва интересите на Радев, целта беше да му дадат ЦИК

"Всички казаха, че изборите са честни и добре проведени", заяви на брифинг в централата на ГЕРБ премиерът в оставка Бойко Борисов.

"Демокрацията е скъпо нещо – партиите са длъжни да направят необходимо, за да има стабилно управление", добави той.

Борисов скочи на определението на "Отровното трио", че ГЕРБ били токсични. 

"Тези коментатори, които обясняват, че ни били отвели, и тези, които се наричат "Отровно трио", казват, че ГЕРБ била токсична. БСП, ДПС и "Да, България” не са ли токсични, след като никой не иска да работи с тях? Хайде, малко да си мерим думите и да зачитаме това, което ни е подредил българският народ при едни честни избори. Само да припомня, че в ЦИК ние само подкрепихме председателя и на тези избори в Комисията ГЕРБ беше малцинство. Там бяха представители на ДПС, БСП, "Демократична България”. Тогава много добре им дойде, когато не бяха парламентарно представена партия, да имат членове на ЦИК”, смята премиерът в оставка. 

"Да си бяха направили едно правителство, проформа ако трябва – какъвто е в момента парламентът, обслужващ интересите на кандидат-президента Радев", заяви Борисов, цитиран от dnes.bg.

"При този насипен парламент кога България ще има пълен мандат? Отново хвърлиха прах в очите на хората. И за партийната субсидия какво стана? Как се съешиха така, че и тя отпадна? Нали това им беше предизборната програма. На Разпети петък да приемеш закон за три дни, при положение, че ние сме имали препоръки по тази тема година преди изборите да не се променя закона. Целта беше една-единствена – ЦИК да се даде в ръцете на кандидат-президента Радев", коментира Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК