Отбелязваме Деня на труда - по света и у нас

В над 80 държави ще премине с протести срещу безработицата

01.05.2021 | 09:55 Редактор: Десислава Атанасова
Отбелязваме Деня на труда - по света и у нас

На 1 май се отбелязва Международният ден на труда. В навечерието му представители на синдикатите у нас отбелязват, че все още актуални продължават да са въпросите за продължителността на работния ден и за заплащането на труда.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че синдикатът настоява да се въведе т.нар. заплата за издръжка, чийто брутен размер според синдикалните сметки към момента е 1250 лева,  пише БНР.

Синдикатите у нас за втора година няма да организират чествания за Деня на труда заради коронавирусната епидемия.

БСП отбелязва деня с митинг-концерт под надслов: "Достоен труд - достоен живот“ в Столичната Борисова градина и с различни прояви в цялата страна.

Президентът Румен Радев ще посети Първомай по случай празника на града. Държавният глава ще разговаря с представители на общинското ръководство, кметове на населени места в района, медицински работници и с представители на местния бизнес.

Отбелязването на Деня на труда в над 80 държави по света ще премине с протести срещу безработицата и ръста на издръжката на живот през последната година, предизвикани от световната пандемия от Ковид-19.

Снимка: Даяна Георгиева, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК