Млада жена загина при пожар в Пазарджик

13 огнеборци се включват в битката с огнената стихия

29.04.2021 | 19:50 Редактор: Искра Ангелова

Млада жена загина при пожар в Пазарджик. Инцидентът е възникнал рано тази сутрин. В апартамент, в който е възникнал пожара, е открито тялото на живеещата там 43-годишна жена. Въпреки опитите на медиците, тя е починала.

"Огънят беше много силен. Беше страшно. Евакуираха ни всичките, ние си звъняхме на съседите, който не е излязъл - да излезе. Притеснявахме, че има газ в кооперацията. В последствие след като изгасиха огъня, извадиха една женичка, която тука й правиха сърдечен масаж, но явно не успяха да я спасят, беше се задушила", коментира Зоя Карамитрова, която е съседка на починалата.

Общо 13 огнеборци с четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба се включват в борбата с огнената стихия. Пристигайки на мястото, те установили, че гори апартамент, намиращ се на третия етаж от жилищна кооперация, като огън и дим били обхванали и намиращият се над него апартамент. 

"Двама души са изведени от пожарникарите и екип на "Спешна помощ" ги е транспортирал в болницата, където им е оказана първа помощ, тъй като по данни на колегите те са били обгазени. Мъж на 21 години и по-възрастна жена. За радост, няма сериозна опасност за здравето им", сподели говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

На този етап не е ясно, каква е причината за възникване на пожара. Съседите обаче имат своя версия за инцидента.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК