Трифонов изригна във FB: ГЕРБ са токсична партия, няма да получат време

Защо не приеха мажоритарната система преди 5 години, попита лидерът на ИТН

16.04.2021 | 11:15 Редактор: Жаклина Иванова
Трифонов изригна във FB: ГЕРБ са токсична партия, няма да получат време

"Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега?", написа Слави Трифонов в личния си профил във Facebook.

Лидерът на ИТН се обърна към Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева и Бойко Борисов с думите "цялата тази група мастити български законотворци".

"Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна?", допълни той.

"Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката", добави Трифонов.

Той подчерта, че са пожелали промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите, но тогава номерът е минал, защото Народното събрание е било друго.

Трифонов заяви, че за да се въведе мажоритарна избирателна система, се изисква сигурен парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. 

"А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот", допълни още лидерът на ИТН.

Трифонов е категоричен, че партията му ще изпълни това, за което е била създадена.

"И при един сигурен, спокоен и уверен парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си", подчерта той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 0
Noname
преди 3 години
Като хване да управлява ще види че не е толкова готино, колкото си мисли.А ако единствената му цел е въвеждането на тази глупост мажоритарния вот... по-добре наистина да има нови избори Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Trifonov shte stane kato carq. 800 dni I ko? Koi my darja smetka na plehara ot Madrid? Сигнализирай за неуместен коментар