Борисов избяга в отпуск или работи по подготовката на новото правителство?

Не искам да нося две дини под една мишница. Искам да си свършим работата качествено, обясни Борисов

15.04.2021 | 21:38 Редактор: Десислава Атанасова

Бойко Борисов излиза в отпуск от петък. Това обяви той на днешното извънредно заседание на Министерския съвет.  В Кабинета ще го замества Томислав Дончев.

От изказването на Борисов стана ясно, че няма да отиде в парламента в петък, както поискаха депутатите на първото си заседание. 

Борисов обяви, че започва сериозна работа по подготовката на новото правителство.

"Имам да си свърша много работа и в партията, а и да подготвим добро правителство. Това отнема време, а не искам да нося две дини под една мишница. Искам да си свършим работата качествено", обясни Бойко Борисов.

Още утре в Народното събрание ще бъде депозиран "Планът за възстановяване и устойчивост", така че народните представители да имат възможност да решат дали да го приемат. Борисов отправи сериозни критики към новите опоненти на ГЕРБ в Народното събрание. 

"Истински съжалявам, че още първия ден има излъгани очаквания, защото се говореше много усилено за искане на мажоритарен вот. Даже беше наречено, че отказът от мажоритарен вот е като държавен преврат. Ако паметта не ме лъже. Затова ние ще внесем доклад за мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат", заяви Борисов.

Бойко Борисов коментира и новите лица в парламента.

"Нито Вигенин е ново лице, нито Атанас Атанасов е ново лице, нито Татяна Дончева е ново лице, нито Мая Манолова, нито Корнелия Нинова, нито Христо Иванов. Някой са просто добре забравени стари лица", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че от утре ще работи изцяло в централата на ГЕРБ и пожела успех на новия парламент.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева

Снимка : Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години