Новоизбран депутат под прицела на КФН

Владислав Панев: Нямам абсолютно никакви притеснения от проверката

15.04.2021 | 15:51 Редактор: Десислава Атанасова
Новоизбран депутат под прицела на КФН

Комисията за финансов надзор е изискала информация за всички сделки на Владислав Панев, който тази сутрин положи клетва като депутат от "Демократична България". Информацията е потвърдена пред БНР и от небанковия регулатор, и от самия Панев.

От Комисията за финансов надзор са категорични, че проверката има регулярен характер и не е обвързана с политическата дейност на Панев.

Владислав Панев е дългогодишен борсов инвеститор и е председател на дружеството "Скай управление активи“.

За БНР от Комисията за финансов надзор обясниха, че като надзорен орган имат право да изискват документи, писмени обяснения и други данни за всички поднадзорни лица, какъвто се явява и Панев

"Извършването на дистанционен надзор  в никакъв случай не е свързано с наличието на извършено нарушение, а с текущ рутинен и непрекъснат надзор върху дейността на поднадзорните лица и лица, притежаващи квалифицирано дялово участие“, се казва в позицията на небанковия регулатор.

От своя страна Владислав Панев заяви, че не се притеснява от проверката:

"Нямам абсолютно никакви притеснения от проверката на сделките ми с ценни книжа от 90-те години насам. През цялото време съм бил абсолютно прозрачен на капиталовия пазар".

Според небанковия регулатор проверката на Панев не е "нито с извънреден, нито с необичаен характер“ и става въпрос за“ съвпадение на обстоятелствата, касаещи рутинната надзорна дейност на КФН и политическия живот в страната“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК