Моловете отварят от утре, дискотеките - от 29 април

Разрешени са посещенията и в игралните зали, но при не повече от 50% от капацитета им

15.04.2021 | 15:30 Редактор: Здравко Черкезов
Моловете отварят от утре, дискотеките - от 29 април

От 16 април отпадат ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове. От 16 април са разрешени и посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им, информира БГНЕС.

От 12 април вече се допускат културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви).

От 12 април отвориха заведенията за хранене и развлечения при използване на не повече от 50% от капацитета им, ограничено работно време между 6.00 и 23.00 часа.

Предстои от 29 април да бъдат разрешени посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК