Има ли бъдеще протестната формация "Изправи се!Мутри вън!"?

Проф. Минеков: Надявам се, че няма да има смелчаци, които ще желаят да се продадат

09.04.2021 | 18:50 Редактор: Десислава Атанасова


 

"Изправи се!Мутри вън! вкарва 14 депутати в следващото Народно събрание. Коалицията обаче беше разтресена от вътрешен конфликт само дни след парламентарните избори. Има ли бъдеще протестната формация и каква ще бъде ролята й в парламента? 

Прагът на парламента се оказа висок за "Изправи се!Мутри вън!", които се спънаха в него заради вътрешни противоречия. Ден след публичния скандал в коалицията, участниците в него размислиха. 

"Следизборна умора и повече нерви. Мисля, че и липса на добра комуникация. Тези, които се надяват много да се радват на разпад на коалицията – ще трябва да изчакат", заяви Арман Бабикян от "Изправи се!Мутри вън".

"Това е малко липса на комуникация, която след като днес вече са ясни мандати, ПГ, това ще бъде изчистено. Мисля, че малко беше преекспонриано цялото нещо", каза Настимир Ананиев от "Изправи се!Мутри вън!

Макар и далеч от страстите, доскорошният партньор в протестната формация Велислав Минеков също вижда смисъл в запазване на сегашната коалиция. 

"Не трябва да има разцепление. Надявам се, че няма да има. Надявам се, че няма да има смелчаци, които ще желаят да се продадат. Тези хора ще бъдат презряни", обясни проф. Велислав Минеков

Макар и на пръв поглед изчистен, поводът за разцеплението остава – да бъде или да не бъде приета подкрепата на ГЕРБ и БСП при евентуално бъдещо управление. 

"ГЕРБ и ДПС в абсолютно никакъв случай. Подкрепата на БСП трябва да бъде дискутирана", категоричен е Ананиев.

От своя страната Бабикян заяви:

" Нека бъдем реалисти, можем да бъдем мечтатели и да лъжем хората дълго. Моето обръщение е по-скоро към тези с тънките сметки: Не ги правете! Попитайте Чърчил колко му е било приятно да бъде със Сталин? Ако аз съм Чърчил, а ГЕРБ е Хитлер – нататък можете да го продължите сами", каза Бабикян.

А според проф. Минеков приемане на подадената ръка от ГЕРБ би имало обратен ефект.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК