Борисов: Отказвам се от депутатското място, не ми е нужен имунитет

"Призивът ми е да не се обиждат избирателите", заяви премиерът

08.04.2021 | 11:19 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Отказвам се от депутатското място, не ми е нужен имунитет

Днес подадох заявление пред ЦИК, с което се отказах от мястото ми на народен представител, обяви председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов. "На мен имунитет не ми трябва. Като премиер не съм имал и след това не ми трябва. Затова напуснах двата избирателни района, където спечелих и лидерската битка с опонентите", изтъкна Борисов. 

"Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана – срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред", отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

Борисов призова да не бъдат обиждани избирателите, независимо на коя партия симпатизират и са подкрепили на вота. 

"Това са български граждани, не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Нас ни наричаха срутище, а  от 31 многомандатни избирателни района ГЕРБ спечели в 24. Тези, които се срутиха, да си направят изводи, с тези обиди дотам се докараха", добави Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ напомни, че  ГЕРБ е спечелил и избирателните райони, където за подкрепата на избирателите се бореха още Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов. "И в селото на президента Радев сме първи, и в Плевен сме първи, и в Учиндол, и в Кюстендил, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи. Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите", категоричен беше председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ посочи, че се отнася с уважение към всички избиратели и към всички опоненти. "Изборите се правят, за да се направи управление. В предизборната кампания се говори с кое си по-добър, но след това целта е да се направи правителство и стабилно управление, за да можеш това, което си говорил, да го изпълниш", добави Бойко Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
2 rate up comment rate down comment 4
Ради
преди 6 месеца
Не му трябва разбира се. Няма кой да го осъди. Всички съдии и прокурори, висши служби да му в джоба - с пари, услуги, зависимости, компромати.... Никой няма да си позволи да го пипне. Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 9
Нина
преди 6 месеца
1
7 rate up comment rate down comment 4
X Y Z
преди 6 месеца
Когато цялата държавна, областна и общинска администрация + ЦИК, полиция и прокуратура са "ваши" (буквално и преносно), съвсем естествено е да си победител... Сигнализирай за неуместен коментар