Селото на Слави гласува за ГЕРБ и ВМРО, но плевенчани го виждат като лидер на нацията

Само 22-ма души в Учиндол са дали гласа си за Трифонов

06.04.2021 | 19:17 Редактор: Искра Ангелова

В родното село на Слави Трифонов предпочетоха ВМРО, ГЕРБ и БСП пред неговата партия "Има такъв народ". Защо Учиндол не подкрепи най-известния си съселянин?

В тази къща Слави Трифонов прекарва детските си години. Още тогава изнасял концерти на малка тераса. С Мишо, когото срещаме на улицата в Учиндол, са израснали заедно. 

"Той свиреше на тази тераса. Говорихме си с него. Добър, разбран и умен човек. Може би заради завистта малко хора са гласували за него", сподели Мишо.

В селото, по-известно със старото си име Учиндол, отколкото с новото Тодорово, право на глас имат малко повече от 200 души. В неделя до урните отишли 199, но само 22 гласували за партията на Слави. 

"Радвам се, че Слави влезе в политическата игра. Ако има желание да помогне не само на селото, но и на плевенската община", коментира кметският наместник в село Тодорово - Янчо Итов.

Трифонов завършва музикалното училище "Панайот Пипков" в Плевен.

"Като ученик седеше пред тотото, като цесекар. Събираха се запалянковците и стърчеше една глава над другите", каза Николай Баров.

След гимназията Слави Трифонов тръгва за София, приемат го в Консерваторията с виола. Звездата му изгрява в студентското предаване "Ку-ку", следват "Каналето" и "Хъшове". 

Силата на проектите е в политическата сатира. Така, по естествен път от предаването "Хъшове" се ражда движение "Гергьовден" с председател Любен Дилов-син, който на тези избори поведе листата на ГЕРБ в Бургас. 

Слави Трифонов обаче остава в телевизията. И прави свое късно шоу. През 2009 г. издига независим кандидат от Варна, през 2011 подкрепя Меглена Кунева за президент. През 2016 инициира референдум, в който гласуват близо 3,5 млн. българи.

За един от рождените дни на Бойко Борисов му подарява полицейска палка, не пропуска и 50-я рожден ден на Иван Костов. През всичките години набира фенове и чрез музиката си. 

426 гласа не достигнаха на Трифонов да изпревари ГЕРБ в Плевен. Въпреки това, не липсват плевенчани, които вече виждат шоумена като лидер на нацията.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
7 rate up comment rate down comment 3
Коко
преди 3 години
Лидер на долната чалга, донякъде, но на нацията?! Бегай, бегай. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 4
аНОНИМЕН
преди 3 години
мНОГО Е ГРОЗЕН сЛАВИ- НИ КОСА, НИ УСТА И МНОГО ГОЛЯМ НОС - ОТРЕЖИ ГО ! Сигнализирай за неуместен коментар