PR експерти: Слаба кампания, нямаше лидерски сблъсък, Слави не е чалгаджия

Коментар на Максим Бехар и Любомир Аламанов в "България сутрин"

06.04.2021 | 09:40 Редактор: Тодор Петров

Слаба предизборна кампания, липса на лидерски сблъсъци и тотално пренебрегване на комуникационната страна на процеса. Това откроиха PR експертите Максим Бехар и Любомир Аламанов в студиото на "България сутрин".

"Беше една от най-слабите предизборни кампании през последните 30 години. Резултатите от изборите показаха тотално подценяване на общуване и комуникация. Кампанията има политическа, социологическа и комуникационна страна. Комуникационната беше тотално пренебрегната. Нямаше лидерски сблъсък, нямаше силни икономически послания. Учуди ме едностранната комуникация от страна на премиера - само във Facebook", коментира Бехар.

Според него няма печеливши от Избори 2021, има само губещи. Бехар е на мнение, че депутатите ни са слабо подготвени и нямат възможност за спор, за аргументи и дори за емоции. 

"Виждаше се как политическите сили се опитват да се окопаят и да пазят своя електорат. Сякаш партиите от предишния парламент не успяха да дефинират каква аудитория търсят. ГЕРБ се поставяше като дясна партия, но посланията ѝ бяха за централизирано разпределение на финансите. БСП се представяше като лява партия, но нейните послания непрекъснато бяха с националистически уклон. ДПС се представяше като либерална партия, но гонеше нейния електорат. Патриотите съвсем забиха в крайности и връщане в 18 век", обясни Аламанов.

PR експерт подчерта, че дебатът тотално е изчезнал като комуникационен инструмент. Получаваше се или шумен скандал на бивото ниво, или монолози от страна на политиците. Добре е журналистите да помислят дали да не направят бойкот на полиците поне за 6 месеца, смята Аламанов.

"Журналистиката беше на много слабо равнище по време на самите дебати - нямаше конкретни въпроси, нямаше остри реакции. В развитите демокрации журналистиката е много по-агресивна и точна. Бойкотът не е възможен, още повече при наличието на социални медии", каза на свой ред Бехар пред Bulgaria ON AIR.

"Има такъв народ"

"Има такъв народ" използва целия ресурс на доверие, който Слави Трифонов и неговият екип бяха натрупали последните 25 години. Сега са го изчерпали и донякъде са се притеснявали да не сбъркат по време на кампанията. Участвали са, спечелили са, да ги видим", заяви Аламанов пред Мария Константинова и Мирослав Димитров.

"Изборът беше главно против всичко, което се случва в последните 15 години. Ако има някой печеливш, това е партията на Слави Трифонов. Категорично против съм да ги наричат чалгаджии. Чул съм от него толкова възрожденски песни, колкото вероятно цялата избирателна маса на ВМРО не са чували или не знаят", каза Максим Бехар.

Той смята, че езикът в парламента ще бъде по-остър, а правителство все пак ще бъде съставено. 

Гледайте цялата дискусия във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


5
0 rate up comment rate down comment 2
Трифонов
преди 3 години
Оставам с впечатлението, че г-н Бехар или напълно не разбира от музика или просто бездарно се опитва да изгражда нов PR образ на Слави Трифонов, когото мога да уважавам за всичко друго, но не и заради музикалното му творчество. Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 6
анонимен
преди 3 години
Г-н Бехар. Паднахте ми в очите, дано поне си е струвало за Вас, да говорите тези нелепиции за "творчеството" и социалната роля на Слави Трифонов. С тази си реплика, олекнахте сериозно в очите на всеки средно интелигентен българин. Бъдете Здрав! Сигнализирай за неуместен коментар
3
6 rate up comment rate down comment 9
Иванова
преди 3 години
Куку бенд и слави пеят възрожденски песни ,но те им служат като наметало-като ямурлука на Кубрат Пулев.Но той си е чалгар, защото е написал само чалгарски текстове Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 8
Doncho_maria@abv.bg
преди 3 години
Да в чалгата е най добре! Поздрава в България вече е "здравей чалгарко и чалгарю" вместо дами и господа. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Е как да не е ... прибързаните неща винаги водят до неясни резултати. Сигнализирай за неуместен коментар