Димитър Недков за изборния резултат: "Появи се трето Его, свръх Егото"

"Резултатът на "Има такъв народ" е резултатът на прокудената България", каза писателят

05.04.2021 | 21:28 Редактор: Десислава Атанасова

Новите играчи на политическата сцена и резултатите от парламентарните избори коментира писателят Димитър Недков в предаването "Денят ON AIR". 

"Появи се трето Его, свръх Егото. Благодарение на това, че егото, на президента и на премиера, е детска приказва", заяви Недков.

Партията "Има такъв народ", според Недков, е продиктувана от редица фатални действия на политиците. 

"Кой изгони Ку-Kу от БНТ - кой принуди Ку-Kу да се преформатира в "Хъшове". Бих нарекъл партията "Бунтът на хъшовете". Резултатът на "Има такъв народ" е резултатът на другата България, на прокудената България", обясни още писателят.

Недков припомни и появата Бойко Борисов и партия ГЕРБ през 2009 г.

"Всички трябва да спомним чий продукт е Борисов, кой му е сценарист - ами прословутата глобална България. И докато Борисов беше геополитически проект, в Слави Трифонов не виждам геополитика, най-малко заради пантомичното му поведение", допълни още Недков пред Bulgaria ON AIR.

Според писателя тези избори са променили политическия модел у нас. 

"През погледа на литературния жанр - много скоро трябва да се появи една нова специалност, която да описва предизборните процеси, да я наречем - политическа патоанатомия - вследствие на жертвите, на леталния изход на много политически жертви", допълни Недков.

Писателят представи политическата ситуация като жанр и я определи като "политически детектив".

"Отначало мислех, че преамбюлът, за да стане по-интересно четивото, би бил шпионският скандал, но се оказа, че не става роман от този шпионски скандал. Най малкото защото от русофил шпионин не става, те обичат наивно и безплатно", добави той.

И съпостави ситуацията у нас, с това, което се случва в целия свят.

"Аз определено смятам, че до 2025 г., по указание на световното задкулисие, както се казва, светът ще заживее в друга политическа реалност. Изчезването на този политически модел до момента. След изборите в САЩ е ясно, че демокрацията я пенсионираме, необходимо е, защото не се сбъдна мечтата за края на историята и единния идеологически хегемон. Видяхме напрежението и противопоставяне,  което се случва, в момента, свиква се световен Конгрес на демократичната общност, лично от новия президент, който вече посочи и врага, и общо взето смятам, че ще има 2 идеологеми, които ще започнат студена война, която никога няма да стигне до трета световна война, защото това означава че ще се прекъсне бизнеса, който носи една студена война", обясни Недков.

Недков допълни още, че  започват да изпадат в криза всички класически партии, ще съхраним демокрацията обаче, но ще се търси ново прилагателно, и тя ще остане като едно историческо явление, за този период през, който е минало човечеството.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
3 rate up comment rate down comment 0
Jackson
преди 3 месеца
Слави Т не е хъш ,а бизнесмен Сигнализирай за неуместен коментар