ВУЗФ организира уебинар със световноизвестния британски социолог и политолог проф. Колин Крауч

"Постдемокрация след кризите“ е темата на онлайн срещата с изследователя на демокрацията на 14 април

06.04.2021 | 13:14 Редактор: Никола Симеонов
ВУЗФ организира уебинар със световноизвестния британски социолог и политолог проф. Колин Крауч

Прочутият британски изследовател на постдемокрацията проф. д-р Колин Крауч ще бъде специален гост-лектор в уебинар, който Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира на 14 април 2021 г. от 11.00 ч. в платформата Google Meet.

Темата на онлайн срещата с проф. д-р. Крауч е "Постдемокрация след кризите". Това е и заглавието на най-новата книга на проф. Крауч, издадена на български език в края на 2020 г. Самият термин постдемокрация е измислен от него през 2000 г. 

По време на уебинара експертът ще даде отговори на въпросите защо демокрацията се превръща в сянка на самата себе си и що е това "постдемокрация". Той ще засегне още и темите за неравенството, корупцията и еврокризата. Каква е съдбата на политическите идентичности от ХХ век, лечение или болест е политизираната песимистична носталгия и какво ни чака отвъд постдемокрацията, са само малка част от другите важни теми, които ще бъдат засегнати по време на лекцията.

В края на уебинара проф. Крауч ще отговори на въпросите на българската публика. Онлайн срещата с прочутия изследовател на демокрацията ще се излъчва на живо във Facebook страницата на ВУЗФ. Уебинарът ще бъде отворен и безплатен за всички, които искат да се включат. Те трябва да се регистрират предварително до 12 април на assistant@vuzf.bg.

Проф. д-р Крауч е един от най-прочутите английски социолози и политолози. Понастоящем е почетен професор в университета в Уоруик и външен научен член на Института за изследване на обществата “Макс Планк” в Кьолн. Преди уебинара той ще даде ексклузивно интервю пред Делян Петришки от Bloomberg TV Bulgaria на 8 април от 13 часа.

Онлайн срещата с изследователя на демокрацията се провежда по покана на ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. Модератор на събитието ще бъде доц. д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски проекти и продължаващо обучение във висшето училище.

Медийни партньори на уебинара са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК