Мрачна прогноза: Загубите в туризма са страшни, фалитите ще стигнат 70%

Негативите ще засегнат стотици хиляди работещи, алармира доц. Йордан Йорданов 

02.04.2021 | 21:48 Редактор: Тодор Петров

"Страшни са загубите, фалитите в туризма ще стигнат 70%. Над 85% от тези, които имат обекти, твърде трудно ще отворят. За една година човешкият ресурс се стопи", заяви зам.-председателят на УС на Сдружение "Туризъм" доц. Йордан Йорданов в предаването "Денят ON AIR".  

Той посочи, че войната с обикновените хора, наречена Ковид, ще продължи. А България е част от световния проблемен туризъм. 

"Негативите ще засегнат десетки хиляди собственици и стотици хиляди работещи в сектора на индустрията на свободното време, част от която е туризмът. Терминът "ликвидност" удря по главите на десетки хиляди собственици и инвеститори. Техните семейства и екипите, в които десетилетия е инвестирано, са на прага на възможностите си", обясни доц. Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

По-добро е състоянието на инвеститорите, които са се ориентирали към българските потребители и вътрешния контингент, стана ясно още от думите му. Времето пък много рязко ще раздели участниците в този бизнес на можещи и неможещи, а не на имащи и нямащи.

Периодът след Ковид-19 ще бъде уникален и България има огромна възможност да развие курортолечение, смята доц. Йорданов, изтъквайки природните предимства на страната ни.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
туризма е вреден за България.Колкото по бързо фалира толкова по-добреТуризма поражда само неквалифицирана работна ръка.На България и трябват заводи а не плажове Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
oskar
преди 3 години
България само от туризъм ли се изхранва,че толкова са се развикали? А какво става с малките предприятия, с малките магазини .Защо по курортите не се намалят цените, след като почти не могат да разчитат на туристи от чужбина, а българите са материално притеснени и много няма да могат да си позволят почивка! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
И в същото време / в този момента по Нова/ един "туристически" "бизнесмен" убеждава как цените това лято ще са с 30 процента по-ниски ....?! ЗНАЧИ: има много пари в туристическия бизнес и могат да продават на безценица! Сигнализирай за неуместен коментар