Паника в бургаско село: Агресивен питбул хапе хора и убива други кучета

Животното обикаляло само и нападало всеки, който се изпречи на пътя му

31.03.2021 | 14:04 Редактор: Жаклина Иванова

Жители на бургаско село са в паника заради агресивно куче, убило десетки животни и нахапало хора. Питбулът е собственост на 32-годишен мъж, който от няколко години живее в селото.

След десетки попадени жалби до полицията, жителите на село Ново Паничарево поискаха съдействие от кметството и прокуратурата заради многократните нападения от агресивното куче. 

Животното обикаляло само селото и нападало буквално, който му се изпречи на пътя. Питбулът убил куче на съседи и ранил други животни, нахапал и хора.

"Кучето ми е с три рани в момента и го лекуваме и го мажем сега с лекарства. И не само моето куче и на други хора кучета, и животни напада, хора напада, нещо страшно е", споделя Станка Димитрова, която е жител на селото. 

"Не е за първи път да ги прави. Учителката нахапа, ръцете ѝ бяха оръфани целите. Как няма да се страхувам", коментира Добра Лангинова.

Женският питбул е собственост на Нейко Димитров. Майката станала още по-агресивна след като родила малките. По обяснения на стопанина се освобождавала от нашийника и бягала. 

"Образувана е преписка, сигнализирали сме всички институции и на база на законовите изисквания, това което в момента трябва да бъде направено ,спазвайки закона, ние ще го направим. Със съдействието на полиция, със съдействието на ветеринарно-медицинската инспекция", заяви Яна Жекова, кмет на с.Ново Паничарево.

Въпреки че Нейко Димитров за пореден път получи полицейски предупредителен протокол, а агресивното куче отново е вързано, хората от Ново Паничарево не вярват, че нападенията ще спрат. Жителите ще настояват и пред прокуратурата за евтаназиране на четириногото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 0
Собственик на куче
преди 3 години
Не животното, а стопанина е за санкциониране. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Арт
преди 3 години
На толкова авджии *** ти странджалиите. Сигнализирай за неуместен коментар