Четири села с контрареферендум, искат да останат в Община Несебър

Последната дума сега има президентът

30.03.2021 | 19:25 Редактор: Искра Ангелова

Жители на четири села събират подписка за нов референдум с искане да останат към Несебър, а не към новообразуваната Община Обзор. Министерският съвет вече гласува образуването на новата община, но все още се чака указ на президента. 

Жителите на селата Баня, Емона, Паницово и Козница се надяват на нов контрареферендум.

"Предложението ни е протестиращите села да останат в границите на община Несебър", каза една от жителките.

След проведения референдум на 28 февруари - Министерският съвет прие образуването на нова Община - Обзор, въпреки че жителите на четири села се вдигнаха на бунт. Последната дума сега има президентът.

"Още един апел към президента. Искам много добре да разгледа всички документи, които са му изпратени и да реши да издава ли или да не издава указ", апелира жителят на Баня Тома Раков. 

"Община Несебър е най- богатата община в България. По-добре е едно малко село да бъде съм една богата община, отколкото към една община с хипотетични перспективи", категорична че Ангелина Досева.

По думите на друга жителка всичко ще бъде застроено, че дори и презастроено, а те искат техният глас да бъде чут. 

Местните посочват още, че от Националния статистически институт са изпратили писмо до институциите да спре образуването на нови селищни образования докато не мине преброяването на населението у нас.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК