Надзорник се възползвал от болен мъж в Казанлък, продал апартамента му на безценица

Според съседи, назначеният попечител е свързан с агенция за недвижими имоти

29.03.2021 | 19:38 Редактор: Здравко Черкезов

Прокуратурата в Казанлък образува досъдебно производство за ощетяване на болен мъж при продажба на имот. Това е мъж на 67, който реално остава без апартамента си, след като той е продаден от неговия надзорник. Съседи и приятели на мъжа считат, че имотът, който е в центъра на града. е продаден на изключително занижена цена. А мъжът е психично болен и не може да взема решения самостоятелно. 

Съседи и приятели от детинство на 67-годишният Стамен Стамов са възмутени от продажбата на апартамента му. Той трябва да го напусне на 1-ви май. Когато разбират за продажбата на апартамента му подават сигнал към прокуратурата. 

"През 2019 г. Стамо е поставен от окръжен съд Стара Загора под запрещение. На 9 ноември 2020 г, той е му е назначен попечител. През 2021 г. февруари месец му е продаден апартамента от 90 кв. м за нереалната цена 37 хил. лв. През май месец той ще бъде изхвърлен от апартамента и ще бъде поредния бездомник, който ще умре като куче", разказа Петко Събев.

"Стамен е роден тук в този блок, тук е отраснал, това е неговата естествена среда, защото през всичките тези години възприема съседите си като естествена безопасна среда", посочи Стоян Желев.

"Има поставена диагноза шизофрения, не осъзнава какво върши и какво прави, не осъзнава своите действия", добави Петко Събев.

Приятелите и съседи на Стамен се грижат за него от години. Според тях, назначеният попечител е свързан с агенция за недвижими имоти, която купила и препродала апартамента. От сметката му са теглени сериозни суми за адвокатски хорорари и комисионни. От агенцията извършила продажбата не коментираха дали техен служител е попечител на психично болния мъж. 

Съседи споделят, че психично болният мъж не е агресивен. 

"Винаги поздравява. Отдалеч ми мятка с ръка. Просто сме възмутени, от това, което са го направили. Много ми е мил и искаме справедливост", споделя съседката му Маргарита. 

От прокуратурата са започнали разпити на свидетели, участвали в процедурата по избор на настойника и продажбата на апартамента. В становище от съда споделят, че попечителят заедно с адвокат са изложили твърдения, че 67-годишният мъж нямал средства за поддържане на апартамента. Представили всички документи за покупко-продажбата на имота. 

Становището от разследването трябва да излезе в двумесечен срок.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 0
Ми не
преди 2 години
Не е само в България. Точно преди два дни попаднах на един филм, който е почти едно към едно с историята. Казва се "I care a lot" и е баш за тия надзорници. Явно тоя пич го е гледал първи. Сигнализирай за неуместен коментар