Близки на починалата родилка: Не си е стояла вкъщи, върнаха я от болницата!

От УМБАЛ Бургас преди дни заявиха, че 36-годишната Лора Янева е закъсняла с лечението

29.03.2021 | 17:32 Редактор: Здравко Черкезов

36-годишната Лора Янева издъхна в събота вечер в реанимацията на бургаската болница, след като загуби битката с коронавируса. Нейни близки твърдят, че бременната в шести месец художничка е потърсила лекарска помощ веднага, след положителния ПСР тест. 

"Отива в Спешното за прием, стои три часа там - не я приемат и я връщат вкъщи поради липса на легла", разказа приятелката на Лора Вили Тодорова.  

От бургаската болница преди дни заявиха, че Лора е закъсняла с лечението. 

"10 дни преди това е била лекувана за Ковид-19 вкъщи и вече при влошаване на състоянието е доведена в болницата. Тя когато е дошла в болницата в петък вечерта тя била в много тежко състояние с тежка двустранна пневмония, с дихателна недостатъчност…", заяви директорът на УМБАЛ Бургас Бойко Миразчийски. 

"Лора беше отговорен човек. Тя абсолютно осъзнаваше какво означава коронавирус и колко тежко се боледува. Ние много добре знаем, че това не е истина! Тя не си е стояла вкъщи и да се е самолекувала едва ли не вкъщи", категорична е Вили Тодорова. 

В официална позиция до медиите от болницата твърдят, че предложението за хоспитализация е записано в листа от дежурния лекар на 17 март, а пациентката собственоръчно е написала, че не желае да влезе в болница. Два дни по-късно Лора вече е приета във влошено състояние, изпада в кома, интубира е и лекарска комисия решава да се изроди бебето. 

От болницата твърдят още , че по време на престоя и е приложено лечение с всички медикаменти, използвани за лечение на Ковид-19, включително ремдесевир и плазма. За тежкото ѝ състояние и алгоритъма на лечение е информиран и министърът на здравеопазването. 

По случая в болницата е назначена вътрешна проверка.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Ne hodete po lekari shte vi lajat majat. Bezkrupolni sashtestva. Lajat roditeli kato kazvat che Stfelokova infekciq se lekuva a tova ne e vqrno nai smartonostnata infekciq. Vednaj vkqzla tq dokraq stoi I recedevira. Lajat I za mnogo drugi bolesti chetete chetete. Tarsete bilkari ne lekari Сигнализирай за неуместен коментар