Починалата бременна жена от Бургас е постъпила в болница в много тежко състояние

В първите месеци от пандемията тя се е включвала в кампания за подпомагане на нуждаещите се

28.03.2021 | 18:40 Редактор: Десислава Атанасова

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая с починалата в Бургас родилка Лора Янева.

Бургаската художничка загуби битката с коронавируса, въпреки усилията на лекарите. Тя беше поставена в изкуствена кома заради усложнение от Ковид-инфекция.

Бургаската художничка Лора Янева постъпва в болница миналата седмица в изключително тежко състояние с Ковид-19, бременна в шестия месец. За случая съобщи здравният министър при посещението си в реанимацията на бургаската болница, а от лечебното заведение обясниха, че 37- годишната родилка е закъсняла с лечението.

"10 дни преди това е била лекувана за Ковид в къщи и вече при влошаване на състоянието е доведена в болницата. Тя, когато е дошла в болницата, в петък вечерта, в много тежко състояние, с тежка двустранна пневмония, с дихателна недостатъчност", разказва директорът на УМБАЛ Бургас - д-р Бойко Миразчийски

В групата на бургаските художници ще запомнят Лора като най- слънчевото и цветно момиче сред тях.  През 2103 година тя печели приза „Млад художник на Бургас”.

"Най- лъчезарното лице на нашата гилдия. Спомените се връщат като на лента. Но Господ така  е решил, стискаме палци на всички близки", сподели художникът Митко Иванов

Преди Никулден Лора изрисува лодките в градинката до Часовника. С цялата си енергия се включва и в кампанията за подпомагане на нуждаещите си в първите месеци на пандемията, въпреки че малко преди това губи първото си дете. 

"С такава енергия, устрем и чиста енергия се включи в кампанията беше с екипите, с които разнасяше храна , които купуваха лекарства. Цветна душа  и цветно отношение  към живота", каза зам. кметът по култура в Община Бургас, Диана Саватева.

В Бургас обмислят изработените от Лора цветни  пана от капачки  да бъдат изложени в Морската градина на Бургас.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години
2
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
2103 по кое летоброене? Жалко за талантливата, благородна и състрадателна жена. Защо добрите хора живеят толкова кратко? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 8
бг смешки
преди 3 години
РАЗБИРА СЕ докторите не са виновни ....защо ли няма изненадани ?!!?? Сигнализирай за неуместен коментар