Каква е истината за починалата бременна жена с Ковид-19 в Благоевград

Лекарите са категорични, че са направили всичко възможно, за да я спасят

15.03.2021 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Започва вътрешна проверка в болницата в Благоевград заради смъртта на бременната жена, заразена с коронавирус. 43-годишната жена първо се е лекувала вкъщи. Нямала е съпътстващи заболявания. 

Резултатите ще са ясни до 3 дни, но лекарите са категорични, че са направили всичко възможно, за да я спасят.

Бременната в петия месец жена от разложкото село Драглище е приета е в благоевградската болница, след като няколко дни преди това се е лекувала у дома. 

"Жената все пак ходеше, но беше с тежък задух, беше с температура, с бърз тест, в реанимация, защото ние нямахме време", обясни директорът на на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев.

Състоянието на 43-годишната жена бързо се влошава и в събота тя губи битката с болестта. Тази сутрин в благоевградската болница спешно започна вътрешна проверка. Целта ѝ е да установи допусната ли е лекарска грешка. 

С пост в социалните мрежи кметът на Разлог Красимир Герчев съобщи, че жертвите на Ковид-19 в общината само за няколко дни са 3 жени.

А от коронавирус в благоевградската болница в момента се лекуват още три бременни жени. Състоянието им е стабилно. Спешните медици в града отчитат нов пик на заразата. От няколко дни работата на фелдшера Васил Христов се е покачила многократно.

"Вчера имах колежка, която даде положителен тест и си е у дома. Колегите работят на по 24 часа вече, както и ние", сподели Христов.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
бг смешки
преди 3 години
не са й обърнали внимание ! както става често у БГ-то ... Сигнализирай за неуместен коментар