Шинова: Борбата е за доверие, не мога да преглътна, че се горят български знамена

"България винаги е ненавиждала политиците си", каза актрисата

22.03.2021 | 21:42 Редактор: Искра Ангелова

Актрисата Ернестина Шинова е кандидат за депутат от ВМРО. В битката за вота - как една жена ще отстоява себе си в света на обещанията?

"Това, което е смисълът на една кампания - да се срещнеш с хората, да ги усетиш, да видиш какви са им настроенията - не може да се случи, или се случва изключително трудно. Малко е като представление без публика. Много далеч зад гърба ни останаха времената, когато бяха толкова зле материално и морално, че нямаха желание за изкуство", каза Ернестина Шинова в студиото на "Денят ON AIR.

По думите ѝ спрените постановки са нещо обяснимо спрямо ситуацията, в която се намираме.

"Има нещо много необяснимо - България винаги е ненавиждала политиците си. Чудя се дали с основание или без. Но е дошло времето да изберем хората, на които да се доверим. И когато се получи така, че не точно нашата политическа сила или нашият политически лидер спечели този вот - но пък за сметка на това зад противника има достатъчно много хора, би трябвало да се примирим. Доверието е дефицит. Не знам хората ли са лъгани или хората са се лъгали", размишлява Шинова пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че битката е за доверие, за това почтени и разумни хора да влязат в парламента.

"Може би съм по-консервативен човек от това, което изглеждам и хората мислят за мен. Не обичам да се горят български знамена, не мога да го преглътна. Братята македонци могат да се самоопределят, както намерят за добре, но трябва да бъдат признати няколко неоспорими исторически факта", категорична бе актрисата и сподели, че няма против хората, които са с различна сексуална ориентация.

"Това е нещо изключително дълбоко и лично, но с това нещо не бива да се парадира, не бива да има някакви особено привилегии. Това са хора - нали твърдят, че са като нас, защо искат повече от това, което сме ние", попита тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК