Десетки подкрепиха отстранените от длъжност полицаи след екшъна в Казанлък

Братът на задържания: Не мисля, че е нормално, не сме животни

22.03.2021 | 13:56 Редактор: Десислава Атанасова

Десетки подкрепиха отстранените от длъжност полицаи след зрелищната гонка в неделя. Срещу двамата униформени е образувано досъдебно производство заради съмнения за насилие над задържания 25-годишен мъж, който се опита да избяга от проверка.

Сред тези, които подкрепят служителите на полицията, е и един от свидетелите на гонката. Радослав Христов разказва, че задържаният е шофирал в насрещното с над 150 км/ч.

"Направиха тази блокада с шиповете, но толкова бързо се върна автомобилът, че те не успяха да запушат целия път и цялото движение. Въпросните полицаи, които са отстранени, с риск за живота си се опитаха да спрат автомобила и благодарение на тях този автомобил беше повреден, и по някакъв начин успяха да задържат лицето", заяви още Христов.

Голяма част от казанлъчани застанаха в подкрепа на полицаите.

"Това е убиец, това е опит за убийство. Не може да караш с такава скорост, без книжка, при това дрогиран. Ние говорим за пияни шофьори, че са убийци, това е дрогиран човек. Тези момчета са направили всичко възможно, за да спасят гражданите, защото просто по някакво стечение на обстоятелствата няма смъртни случаи", обясни един от протестиращите.

Братът на задържания заяви, че осъжда поведението на брат си, но е против насилието от страна на полицаите при задържането му.

"За ужасното брутално полицейско насилие, което не мисля, че е нормално, не мисля, че ние сме животни... Ако мислите, че това е правилният начин да се наказват хората, да сложим в центъра една гилотина, или там както прецените по варварските си стандарти", каза братът на задържания - Христо Илиев.

Прокуратурата ще повдигне обвинение на 25-годишния мъж за хулиганство и шофиране след употреба на наркотици. Той е криминално проявен и осъждан. Има и предишни нарушения на пътя.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
3 rate up comment rate down comment 0
Марин
преди 3 години
Нали се водим по САЩ. Там такива герои ги разстрелват от Хеликоптери със снайпер.Браво на полицаите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
за какво отстраниха полицаите???защото си свършиха работата ли???Как после ще искаме от тях всеотдайност когато трябва да милват с перо престъпниците.Хора осъзнайте се и наградете полицаите. Сигнализирай за неуместен коментар