Възстановиха ваксинацията с AstraZeneca, напрежение пред столичната РЗИ

Лични лекари се наредиха на опашки за получаване на ваксини

19.03.2021 | 13:41 Редактор: Искра Ангелова

След седмица прекъсване - възстановиха ваксинациите с препарата на AstraZeneca. Европейската агенция по лекарствата го обяви за безопасен. 

В "Пирогов" ситуацията беше спокойна, за кратко се образуваха опашки, главно от хора, които са се записали за ваксинация чрез електронния регистър и дойдоха за първа игла на AstraZeneca. В лечебното заведение се слагат и втори игли от препаратите на Moderna и Pfizer/BioNTech.

"В началото имаше известно затишие, след това започнаха да идват хората. Предполагам са изчакали, за да видят и да са сигурни, че ваксинацията е започнала. Имаме достатъчно ваксини. Тези, които прекъснаха ваксинационния си процес преди една седмица, вече могат да идват. Виждаме ги по списъците и продължаваме да ваксинираме", каза д-р Васил Михайлов от Университетска болница "Александровска".

Междувременно стана ясно, че има напрежение пред столичното РЗИ, след като лични лекари се наредиха на опашки за получаване на ваксина. Към момента им се дават по 3 флакона, или 30 дози ваксина. Там опашката върви доста бавно.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
Възхитен гост
преди 3 години
Най-сетне! Ваксините са живот!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
бг смешки
преди 3 години