Бизнесът скочи срещу новите мерки, следващо затваряне ще е катастрофа

Мерките няма да доведат до резултат, смятат от засегнатите сектори

16.03.2021 | 22:21 Редактор: Калина Донкова

Затварянето на фитнесите, моловете и заведенията няма да доведе до спад на заразените с коронавирус. Такова мнение изразиха в студиото на предаването "Директно" Емил Коларов от Сдружението на заведенията и Венцислав Николов от Българската ритейл асоциация.

Според тях следващо затваряне на секторите ще е равносилно на катастрофа.

Коларов и Николов изразиха притеснения, че противоепидемичните мерки няма да са само за срок от две седмици, както обявиха здравните власти.

Представителите на бизнеса имат опасения, че този път няма да получат компенсации от държавата. Причината - този път затварянето се случва на местно ниво със заповеди на регионалните здравни инспекции, а не със заповед на министъра на здравеопазването, коментираха Коларов и Николов.

От Сдружението на заведенията не изключват и възможността за протести.

Около 150 хил. души работят в моловете. По данни на асоциацията около 30% не са се върнали в бранша - останали са без работа или ще търсят по-сигурна реализация другаде. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
543
преди 3 години
На нормалните кръчмари им беше ясно, че преди април няма да работят и съответно не отвориха! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 4
ros
преди 3 години
Още по-голяма катастрофа ще бъде, ако затворят болниците..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Катастрофа е затварянето, за бизнеса, туризма, образованието, социализацията, медицината... катастрофа за живота ни...затова е пандемия, затова е война... Сигнализирай за неуместен коментар