Танцовите школи в Русе на протест: "Не на двойния аршин"

Те направиха мълчаливо шествие със свещи в ръка, което завърши с аплодисменти пред сградата на областната администрация

14.03.2021 | 14:05 Редактор: Радостина Димитрова

Протест на танцовите школи в Русе. Те организираха шествие под наслов "Не на двойния аршин“, с което изразяват несъгласието си с решението на областния щаб за спиране на дейността им до 1 април.

Над 500 участници в школите за любителско изкуство се събраха на площада в Русе. Те направиха мълчаливо шествие със свещи в ръка, което завърши с аплодисменти пред сградата на областната администрация.

Според ръководители на школи, в залите се спазват всички мерки и няма струпване на хора, което не важи за големите търговски вериги и магазини. Притесненията им са, че мерките ще продължат и след 1 април, което ще се отрази фатално на доходите им.

"Тази психоза, която се насажда, имайте предвид, че залите ни са пусти. Те повече от 15 човека, говоря за клубните школи, не говоря за ансамблите, повече от 15 човека не са на репетиция. Друг е въпросът, че когато е местно решението, няма компенсации, защото ние в сферата на частния бизнес имаме работа - имаме доходи, нямаме работа - нямаме доходи", заяви хореографът Богдан Донев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК