Ангелов критичен: Само в България губим желание да се изправим заедно срещу Ковид-19

Който ви обещава живот без болест, ви лъже, заяви здравният министър

11.03.2021 | 10:14 Редактор: Тодор Петров

"Ситуацията в определени области в страната започва да става изключителна сериозна. Всичко това беше очаквано от нас с оглед на по-широкото разпространение на новия британски вариант на вируса. Колкото и да вярваме, че науката е научила всичко, което трябва да знаем за Ковид-19, остава една химера. Всеки ден се появяват нови факти, които преобръщат доказани твърдения", заяви здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. 

По думите му няма верни модели за справяне с тази криза и няма нито едно общество, което да не плаща висока цена. 

"Реагираме в движение, няма правилно и неправилно решение. Не се страхувам от налагане на мерки. Ако се наложи - ще го направим (пълен локдаун - бел. ред.) Нямаме колебания", увери той.

"България постигна много за тези месеци, със сигурност допуснахме много грешки. Приемам всяка критика и всяко предложение, но няма да приема оплюването или отрицанието на всичко, което сме постигнали", подчерта министър Ангелов.

"Който ви обещава живот без болест, ви лъже. Който твърди, че няма да се справи, само защото той не участва в процеса, той ви заблуждава. Няма знаещи всичко експерти. Само в България губим желанието си да се изправим заедно срещу Ковид-19. Медицината не може да се пребори за пациент, който не иска да се бори за себе си", настоя проф. Ангелов.

Той благодари на всички хора, които вярват в мерките, на всички медицински лица, както и служители, които осигуряват ваксини и лични предпазни средства.

"С много лъжи се борим, много неверни твърдения опровергаваме, голям страх създаваме в хората. Човек може да излъже целия свят, може да лъже всеки ден и всяка минута, но не може да излъже себе си, когато остане сам със себе си. Ако искаме да хвърлим маските и да живеем свободни, единственото вярно решение е да вярваме на науката, а науката са ваксините", заяви още здравният министър.

Проф. Ангелов изтъкна, че вчера в Бургас е видял бебета и малки деца с Ковид-19 и двустранни пневмонии.

Единствената положителната тенденция е процентът на излекуваните спрямо броя на новозаразените, отчете той. Българските лекари все по-успешно лекуват, смята здравният министър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
blog
преди 3 години
Ангелов, и ние сме постоянно разочаровани от вас. Айде, да видиш как е. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Sheri
преди 3 години
Бг корупцията и лъжите са много и никой неви вярва спрете лъжите и тия палячовци от телевизията може нешто да се подобри за тия лъжливи господа Сигнализирай за неуместен коментар