България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Павел Веснаков: Нямам Ридли Скот в себе си, но мога да бъда диктатор

Веснаков и Вергов с премиера на ''София филм фест''

11.03.2021 | 09:33 Редактор: Десислава Атанасова

Филмът ''Уроци по немски'' получи международно признание в края на 2020, когато изпълнителят на главната роля Юлиан Вергов беше удостоен с наградата за най-добър актьор на кинофестивала в Кайро.

Филмът е като урок за това, как човек да съхрани идеалите си, въпреки предизвикателствата на живота. Лентата разказва за човек, който напуска родното място.

"Последният ден на напускането той изпада в ситуация, която трябва да разреши, да остави баща си сам. От нещо много дребно той започва да задава въпроси към себе си", разказа в ефира на "България сутрин" режисьорът на ''Уроци по немски'' – Павел Веснаков.

Във филма участват едни от най-известните имена в българското кино - Юлиан Вергов, Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Меглена Караламбова, Иван Налбантов.

"Самите сцени са заснети по нетрадиционен начин. За мен беше изключително удоволствие да работя с професионалисти. С тях се работи лесно“, допълни още Веснаков. 

"Нямам Ридли Скот в себе си, но мога да бъда диктатор" - така определи себе по време на снимки, Веснаков пред Bulgaria ON AIR. 

 Режисьорът сподели още, че почти никога не ползва музика - "Тишината е важна, в тишината им много смисъл."

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК