Пламна ново огнище на Ковид-19 в Сливен

Общо 14 положителни проби са регистрирани, още 42 проби са взети за изследване

10.03.2021 | 17:03 Редактор: Здравко Черкезов
Пламна ново огнище на Ковид-19 в Сливен

Огнище на Ковид-19 е регистрирано в Дома за стари хора в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Девет потребители и пет души от персонала са с положителни резултати от направените изследвания за заболяването през последното денонощие. Трима
от заболелите домуващи и служител от обслужващия персонал са хоспитализирани. Другите болни потребители са изолирани в Ковид сектор на отделен етаж, лечението им се провежда от личния лекар. Контактните лица са карантинирани. Всички предписания, дадени от РЗИ, се изпълняват.

На 10 март са взети 42 проби за изследване от персонала. Чакат се резултатите от PCR-тестовете на 11 потребители, които са били контактни на болните. В социалното заведение са настанени над 90 домуващи, служителите са близо 50 души.

През последното денонощие са излекувани 28 жители на областта.

За съжаление, починаха четирима болни на възраст 45, 50, 54 и 81 години, с Ковид-19 и придружаващи заболявания. Най-възрастният от тях е потребител в Дома за стари хора. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките, предава Агенция "Фокус".

Сред новозаболелите през последното денонощие 99 души са учител, служител от непедагогическия персонал в детско заведение, трима ученици.

Епидемиологичните проучвания продължават.

Областният щаб призовава гражданите да продължават отговорно и дисциплинирано да спазват противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазни маски, спазването на физическа дистанция и избягването на струпвания от хора ограничава риска от разпространение и инфектиране с вируса.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК