Близки, приятели и колеги се сбогуваха с Клара Маринова

Те я определиха като "изключителен професионалист" и "честен и сърцат човек"

09.03.2021 | 19:13 Редактор: Никола Симеонов

Близки, приятели и колеги си взеха "последно сбогом" с журналиста, общественик и политик Клара Маринова.

Журналист с ярко присъствие, народен представител в 36-ото и 37-то Народно събрание, председател на Комисията по радио и телевизия, Клара Маринова е едно от големите имена от екрана и политическата сцена. Приятели и колеги я определят като изключителен професионалист, честен и сърцат човек, който ревностно отстоява своите принципи.

"Kато журналист никога не съм усетил някакво политическо пристрастие, когато съм участвал в нейни предавания. Най-яркият спомен е, когато пееше в парламента, и може би с това най-много ще я запомним. Освен всичко друго беше ведър човек. Тя беше изключително принципен човек с други убеждения, различни от тези които имам аз, но тя ги отстояваше достойно", заяви Димитър Главчев от ГЕРБ.

"Клара е сърцат човек, журналист, политик, човек, който не отстъпи в своите убеждения, преживя много обрати и въпреки това разчиташе на това, в което е убедена, даваше от себе си всичко, което е възможно", каза от своя страна проф. Янаки Стоилов от БСП.

Клара Маринова напуска този свят навръх Националния празник 3 март, оставяйки трайна диря в обществения и политически живот.

"Клара Маринова ни оставя своето име, което нищо не можа да го опетни. Много преживя, но ще остане със своя професионализъм и честност", каза журналистът Велислава Дърева.

Освен безкомпромисен професионалист, Маринова е и верен приятел.

"Установихме не само професионални, но и приятелски отношения, винаги сме имали различия с нея, но тя беше от хората, които можеше да говори с всеки. През годините станахме много близки....изключително ерудирана личност, професионалист, който ще липсва на екрана. Моите най-ярки спомени не са пред екрана, а по-скоро в приятелски среди. Тя за разлика от екрана където беше сериозна, в приятелски кръг, усмихната, ведра жена", сподели политологът Димитър Ганев.

"Клара от гръцки означава "светъл и ясен" - тя напълно отговаряше на името си. Беше идеалист, а такива вече почти няма. Един принципен политик, ние по-младите в БСП ще я запомним като един принципен политик една човеколюбива жена, от която можем само да се учим", каза Калоян Паргов.

"Един всеотдаен човек, силен, професионалист, отдаден на хората и професията, човек, който оставя диря, иначе много обикновен и земен човек ", заяви бившият председател на Народното събрание Михаил Миков.

Въпреки здравословните проблеми, Клара Маринова работи до последно и вярваше в едно:

"Онзи елит, в който преди си мислех, че съм, е измислен. Ставаш елит, когато можеш да се докоснеш до народа отвсякъде, когато можеш да вирееш и на върха, и под земята"

Дълги години работи в обществената телевизия и радио К2. През последните години Клара Маринова беше част от екипа на Bulgaria ON AIR, където водеше публицистично предаване "Кю енд Ей“.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК