"Електра" се завръща на сцената на Софийската опера

Произведението е с нов актьорски състав

10.03.2021 | 14:03 Редактор: Никола Симеонов

Премиерната за България "Електра" се завръща на сцената на Софийската опера, но при намален капацитет на зрителите. 

Този път в главната роля ще влезе Диана Гуглина.

"Аз много обичам "Електра". Мен ме води чувството за това, че тя толкова много обича баща си. Тя е абсолютно счупена от отвътре, че него вече го няма и тази мъка я води да извърши всички тези ужасни неща, които ще извърши, но базовото чувство е на любов към баща ѝ", заяви Гуглина. 

"Електра“, престиж за Софийската опера, според критици, и предизвикателство за актьорите. 

"Предизвикателство е абсолютно за всяко сопрано на тази земя и даже дори най-големите, които са го изпели преди 40-50 години казват, че е най-трудната роля за драматично сопрано", сподели Гуглина.

За всяка роля в спектакъла има по двама певци. Историческата за България и Балканите премиера на "Електра" се състоя през ноември, когато в главната роля на спектакъла влезе Лилия Кехайова.

"Електра" изключително много ме докосна. Аз посветих близо две години на нея, влюбих се в нея. На 12 март ще пее моята колежка Диана Гуглина. Аз ще пея на 14 март и на 16 април. "Електра" е една забележителна творба, една уникална, интересна, любопитна и много оригинална опера от Рихард Щраус, която свързва античността и съвремието. Това е много интересна спойка по отношение на сюжета. Това е древногръцката драма по отношение на музиката. Това е модерната музика на ХХ век.", заяви Кехайова.

Предстоящите спектакли ще се проведат при намален капацитет на залите до 30% 

"Има интерес пълни са залите въпреки това, че капацитетът е намален", каза още Гуглина.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК