Валентин Танев с равносметка за силата на театъра и духа в кризисната година

Той се надява бързо да забравим това, което ни се е случило 

23.12.2020 | 21:35 Редактор: Ивет Арабова

Артистичната равносметка на 2020 година: Mоже ли изкуството да бъде отдушник в трудното време?

"Както всички останали, ние също преживяхме доста сложни моменти. В началото, като направиха първото затваряме, ние го приехме с чувство за хумор. Толкова SMS-и и постове не бях правил никога през живота си. Силно страдахме, че не можем да играем пред пълни зали", каза актьорът Валентин Танев в предаването "Денят ON AIR".

В началото на пандемията затварянето му дошло като един вид почивка, тъй като има случаи, в които той играе по 25-30 представления на месец. Той бе категоричен, че ще се ваксинира, не само заради себе си, а и заради околните.

"После започнахме да усещаме тежестта на това да не можеш да работиш. Тази есен всичко стана много сериозно, започна да се настанява лека депресия. Винаги съм се стремял героите ми да не изпадат в безтегловност. Дадох си сметка, че това, което изповядвам в театъра, трябва да го приложа в живота. Реших, че трябва да започна да работя", разкри актьорът.

Той сподели, че в реалния си живот се е почувствал като един от героите във "В очакване на Годо".

"Театърът е като мембрана, която усеща и най-малките промени в психологическите нагласи на хората. Хората започнаха да идват на представления и да реагират по-трепетно. Хората вече искат да пътуват, да живеят. Животът е много по-силен от всичко останало. Вродено качество на човека е да забравя лошите неща и да иска да живее", добави Валентин Танев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че се надява бързо да забравим това, което ни се случи през тази година.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК