България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Зад кулисите: Проследяваме как се подготвят актьорите в Народния театър

Това е подарък за нашите зрители, каза актрисата Биляна Петринска

05.02.2021 | 09:23 Редактор: Тодор Петров

Народният театър предлага онлайн излъчване от подготовката на актьорите минути преди качването им на сцената.

"Това е нова инициатива, доста е отговорно за нас. Трябва да останеш професионално ангажиран към ролята си, към спектакъла, не може да се разсейваш. Това е подарък за нашите зрители. Хората искат да видят как актьорът се подготвя, облича, гримира... Има неща, които ще останат тайна, няма как", сподели актрисата Биляна Петринска в "България сутрин".

Тя участва в постановка на режисьора Бойка Велкова с главен герой Иван Вазов - "О, ти, която и да си".

"С моите прекрасни колеги се чувстваме много добре на сцената, тъй като разглеждаме Вазов като личност - като човек, който обича, може да дава и да приема. Мисля, че е бил влюбчив, имал е изключително много интересни жени, не знаех този факт", каза Петринска пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира и гръмката поява на световната сцена на младата актриса Мария Бакалова, която може да спечели "Златен глобус" и да е сред номинираните за награда "Оскар".

"Това е проблем на голямата нация - не успяваме да се зарадваме на успехите на другия. Не искам да се радваш насила, искам да не си прехвърляш негативите и неуспехите върху един човек, който е успял да сбъдне мечтата си. Когато са ѝ подали ръка, тя е оправдала това", посочи Петринска.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК