Часове преди старта: Как ще става записването в електронния регистър за ваксина

Да се опитаме да въведем чрез това ред, да можем да регулираме процеса на наплива към лечебните заведения, каза проф. Ангелов

04.03.2021 | 15:30 Редактор: Радостина Димитрова

От 17:00 часа днес започва записването в електронния регистър за ваксинация, който беше официално представен. Така всеки, който иска да бъде имунизиран срещу Kовид-19, ще може да се запише онлайн. Най-ранната дата е 11 март.

Системата предлага и избор на ваксина, но на място - в зависимост от наличностите и препоръките на лекаря - може да се постави друга. Запазването на час за ваксина ще става в четири стъпки, като ще може да се избира между всички имунизационни центрове в страната.

Възрастните, които срещат затруднения със записването или нямат достъп до интернет, ще могат да бъдат записвани от техен близък.

"Да се опитаме да въведем чрез това ред, да знаят хората, да можем да регулираме процеса на наплива към лечебните заведения", каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Електронното записване за имунизация срещу Ковид-19 може да се прави за седмица напред. Системата не обхваща общопрактикуващите лекари, а е само за ваксинационните центрове.

Всички, които са получили първа игла, ще получат служебна регистрация в системата", обясни Ивайло Филипов от електронното обслужване.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов уточни, че има възможност часът да се откаже и да се запише нов. Сега обаче ваксинацията в големите столични болници ще продължи с имунизиране на членовете на избирателните комисии. 

"Списъците ще бъдат готови до утре. А нашият срок да ги ваксинираме е до 10 март. Имаме запазени ваксини на Pfizer", заяви шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

А през април страната ни може да очаква и първите доставки от еднодозовата ваксина на Johnson&Johnson.

През март България очаква да получи над 105 хил. дози от ваксината на Pfizer и BioNTech и 300 хиляди дози от тази на AstraZeneca.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
Пешев
преди 3 години
Не работи ! Много е зле. Скапан продукт произведен от Инф Обслужване. Сайта ми дава, че вече съм ваксиниран... . Е , как да ви вярват хората ? Очевидно не може да се вярва на данните които изнасяте ... Сигнализирай за неуместен коментар
4
1 rate up comment rate down comment 0
emi_ili
преди 3 години
Периода е много къс ,от 12,03 до 26,03,2021г.Голяма част от центровете нямат график за почивните дни,което от своя страна допълнително скъсява възможностите.Абсурд е да се запише час за София сега,часовете са изчерпани. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 1
Бунтата
преди 3 години
Електронна регистрация!!!!!Дрън дрън ярина!!!!!Искате по-бърже да разбирате кой е ваксиниран и кой не!!???Ваксинирайте си мозъците против кражби и корупция,господа управници!!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
ivan561405@abv.bg
преди 3 години
Всичко тук е информация,прочетох я на много места,но все пак КАК да направя регистрация!?!? Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 1
стоян
преди 3 години
Вие се борите с лъжи ,а ние също.Защо още няма електронен регистър за ваксинация.Къде е ?Или за търсиме като да се бори прасе с тиква тука някъде по сайтовете! Сигнализирай за неуместен коментар