Борисов се чуди: За хората сякаш пандемията е свършила, кой им го внушава

Допускаме само ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата, увери премиерът

04.03.2021 | 12:49 Редактор: Тодор Петров

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че в момента сме в третата вълна на пандемията, а българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.

"Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви мерки още да направят. Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало", каза премиерът на правителственото заседание.

Борисов подчерта, че в страната ни няма строги ограничения и на практика всичко работи, но хората трябва да бъдат внимателни.

"Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза още Борисов.

Премиерът уточни, че Агенцията извършва изключително прецизна дейност и ваксините, разрешени от нея, са преминали всички необходими проби и тестове.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Как пък го измисли това! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Костова
преди 3 години
Внушавате им го Вие, г-н премиер! С разпускането на мерките и нежеланието да извършите необходимото за намаляване на заболеваемостта! Сигнализирай за неуместен коментар