Реалистично ли е депутатът да не е партиен представител?

Нещо не е наред в БСП, гледайки реденето на листите, заяви Славчо Велков

02.03.2021 | 22:00 Редактор: Никола Симеонов

Експертът по сигурност и бивш депутат от БСП - Славчо Велков, реши да се яви на предстоящите избори. 

"Нямам влечение да се връщам в парламента. Случаят е друг. Аз съм водач от "Движението на непартийните кандидати" в София, 25 район. Двамата с професор Минчо Христов имаме идеята да покажем, че народният представител не е партиен представител - той трябва да защитава тези, които са го избрали", заяви в ефира на "Денят ON AIR" Славчо Велков. 

Попитан защо е избрал да напусне БСП, той отговори: 

"Решението съм го взел сам, еднолично след едно важно и решаващо за мен заболяване и хирургическа намеса. Между другото, бях опериран от проф. Венцислав Мутафчийски."

По думите му винаги е имало съперничество в БСП. Той коментира вътрешните процеси в партията на социалистите.

"Не съм вътре в процесите, но нещо не е наред, гледайки реденето на листите. Ако някой е успешен в дейността си, ти трябва да продължаваш да развиваш успеха му. Не може да вземеш някой от Сливен и да го сложиш в Търговище. Ако познават народопсихологията на родопчаните, никога няма да сложат неродопчанин", каза Велков пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че е възможно след изборите да не може да се състави правителство. 

"Може нито една партия да не спечели мнозинство. Никой не иска да се коалира с никого. Може и да се отиде на служебно правителство", добави експертът. 

Славчо Велков даде своето мнение и за ваксинационната кампания.

"Има 3 много прости неща при ваксините - екипи, организация и ваксини. Ако едното го няма, всичко отива по дяволите. Според мен не само "зелените коридори", а и кризата с Ковид-19 се превърна в инструмент за политическа употреба. Ваксинацията ще продължи може би до средата на 2022 г.", заяви той. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК