Социалист: БСП отключи истински заряд на приемствеността

Партията е консолидирана и напълно готова за изборите, увери Крум Дончев

25.02.2021 | 22:08 Редактор: Тодор Петров

Консолидирана ли отива левицата на парламентарните избори на 4 април? Крум Дончев от БСП е водач на листата на социалистите в Габрово.

"Горд съм. Подредихме една изключително силна листа. Ние сме колективен и демократичен орган. Останах приятно изненадан, хората ме приеха доста положително. От Габрово не е имало писма до "Позитано", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

И добави, че навсякъде има напрежение по време на този процес, тъй като това е част от политическото структуриране преди изборите. 

"Преди 4 години се формирахме като много сериозна опозиция, след което започнахме да се водим по "Визия за България" и заедно с нея дойдоха експертите. БСП отключи онзи истински заряд на приемствеността. Попълненията ни в гражданската квота са доказателството", подчерта социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Дончев бе категоричен , че проблемите в партията са преодолени, а БСП е консолидирана и напълно готова за изборите. Но сега не е моментът да се говори за коалиции след вота, смята той.

"Трябва да следваме като приоритети социално-икономическата криза, кризата в здравеопазването и корупцията. Говорим за демографска криза и разрешаване на социалните неравенства. Подоходното данъчно облагане е един от инструментите. Не може да се работи на час по лъжичка и само да запълваш дупки", заяви Крум Дончев.

По думите му има ресурс, който да бъде насрочен към държавните и общинските болниците, но трябва да се спрат другите кранчета - болниците да не бъдат източвани.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК