"Галъп": ГЕРБ/СДС с 4% пред БСП, Трифонов изпреварва с малко ДПС

Правителството и парламентът завършват мандата си с много ниско доверие

19.02.2021 | 14:47 Редактор: Тодор Петров

Правителството завършва мандата си с нива на доверие от 19% и недоверие от 69%. Парламентът има доверие от 14% и недоверие 73%. Двете институции са успели донякъде да преодолеят щетата по образа си от лятото и есента. Това "наваксване" обаче не е голямо, показва проучване на "Галъп интернешънъл".

Ако изборите бяха днес, седем са формациите, които биха попаднали в парламента, като за две от тях кампанията ще е решаваща. Има и още няколко, които ще се надяват да доближат или дори да преминат бариерата или пък да се борят за субсидия.

С 25,8% от онези, за които може да се очаква да гласуват и са решили за кого, ГЕРБ и СДС са на първо място, следвани от БСП с 21,9%. "Има такъв народ" е с 13,1%, а ДПС е близо – с 12,4%. "Демократична България" е със 6,8%, формацията около Мая Манолова с 4,7%, а ВМРО е с 4,2%.

При последните две формации кампанията ще е решаваща за шансовете да са в Народното събрание. Такива шансове може да получи и коалицията между "Воля" и НФСБ. Обобщеният резултат на изричните споменавания на двете партии е 2,7% потенциален вот.

Данните в средата на февруари позволяват да се изчисли, че около 2,9 милиона души биха гласували, ако изборите са сега. На фона на условния предварителен избирателен списък това е около 43%, показва проучването, цитирано от БГНЕС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
???
преди 3 години
От 16.02 до 19.02 резултата на слави става от 6% на 13% ???? Спрете да лъжете хората. Сигнализирай за неуместен коментар