Очаква ни хладно и дъждовно време в края на седмицата

Дневните температури днес ще достигат 10-14 градуса

02.03.2021 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Минимални температури днес ще бъдат от -2 до 3 градуса. Преди обед ще има разкъсана облачност, по-значителна над северните и над източните райони. Следобед облаците ще намаляват, по Черноморието ще се задържи облачно. Вятърът ще бъде слаб от северозапад.

Дневните температури ще достигат 10-14 градуса, по Черноморието до 7-9, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Над планините ще бъде ветровито и слънчево. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде свеж от север-североизток с до 50 км/ч, в ниските части - от северозапад с до 30 км/ч.

Над Балканите валежите ще бъдат вече история. Във височина ще се пренася по-топъл въздух, който рязко ще повиши температурите. Зоните с по-съществени валежи са разположени над Европейска Русия, където ще вали дъжд и сняг. 

У нас през следващите дни очакваме хладно и дъждовно време. В сряда и в четвъртък ще бъде топло с температури, достигащи в южните райони до 16-18 градуса. В петък ще се заоблачи, но валежи не се очакват. Облаците от запад са предвестници на временно захлаждане и слаби валежи от дъжд и сняг в събота. 

Тогава ще вали дъжд. Ще започне захлаждане и в неделя ще вали дъжд и сняг, с по-интензивни валежи в Добруджа и над Странджа. В североизточните райони ще се образува временна снежна покривка от 5 до 8 см.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК