Изчерпват се леглата за пациенти с Ковид-19 в болницата в Кюстендил

Носенето на маски в града на открито е задължително до 7 март

27.02.2021 | 20:23 Редактор: Ивет Арабова
Изчерпват се леглата за пациенти с Ковид-19 в болницата в Кюстендил

Капацитетът от 90 легла в дветe Ковид отделения на кюстендилската болница е на изчерпване - до тази сутрин настанените за лечение пациенти са 82, каза глaвният лекар на здравното заведение и член на областния кризисен щаб д-р Александър Величков.

За последното денонощие новозаразените в региона са 45, около 30 са в областния град. До 7 март в Кюстендил носенето на маски е задължително и на открито.

Последната седмица-две в двете Ковид отделения на Кюстендилската болница пациентите са между 80 и 85. Болницата е ръба откъм легла, коментира д-р Александър Величков.

"Променят се динамично, но горе-долу напоследък се движи най-грубо казано около 80, между 80-85. На ръба сме с леглата, но не сме никого изоставили. Всеки сме приели, който има нужда“, каза още д-р Величков, цитиран от БНР.

Той се надява със затоплянето на времето случаите с Ковид-19 да започнат да намаляват: "Малко времето се затопля, започва повече ултравиолетова радиация. Лятото миналата година общо взето намалели бяха случаите“.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК