Борисов: Март месец ще е критичен, пандемията си върлува

"Разчитам на самосъзнанието на българите", заяви премиерът

27.02.2021 | 13:32 Редактор: Искра Ангелова

"България има нужда да се съвземе от пандемията и за целта до декември трябва да минем 3% ръст на Брутния вътрешен продукт. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата", заяви министър-председателят Бойко Борисов в Чирпан.

"Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда - 130 милиарда лева БВП", категоричен бе премиерът Борисов.

Премиерът Борисов бе категоричен, че пандемията не е преминала и отварянето на ресторантите и заведенията не означава, че мерките не трябва да се спазват. "Март месец ще е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите. Трябва да продължим с повишеното внимание, с дистанция, разум и с идването на пролетта мисля, че ще бъде и по-лесно“, посочи министър-председателят.

Борисов добави, че в битката с Ковид-19  днес се очаква нова доставка ваксини, които още през нощта ще бъдат разпределени в страната. "Всички виждат колко бързо и организирано протича ваксинацията, включително на СИК и ЦИК, но и на всички желаещи“, заяви Борисов.

Премиерът напомни за категоричната позиция на евролидерите от приключилия вчера Европейски съвет фармацевтичните компании стриктно да спазват договорите и да пристигат ритмично доставките на ваксини. "По този начин – един път това е здраве и второ - спасяваме човешки живот", акцентира министър-председателят.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК