Борисов за ваксините: Всички са добри! Каквото дойде, това е - няма избор

Управляваме по най-добрия начин пандемията, категоричен е премиерът

23.02.2021 | 12:28 Редактор: Тодор Петров

Няма проблем с масовата ваксинация. Това обяви в хасковското село Малево премиерът Бойко Борисов. Там заедно със здравния министър проследиха Костадин Ангелов как мобилните екипи доставят и ваксинират хората от малките населени места.

"Каквото дойде, това се ваксинира, няма избор. Колкото дойдат, каквито дойдат, всичките са добри", заяви за ваксините премиерът.

"Управляваме по най-добрия начин пандемията, това е безспорно и всички колеги го отчитат - с възможно най-либералните мерки, с много дисциплинирано население, с перфектни доктори, медицински сестри, лаборанти. И в момента се справяме най-добре и с тази ужасна пандемия, каза Борисов.

Премиерът посочи, че случаите на заразените се покачват, тъй като всичко е отворено, а от 1 март ще отворят и заведенията. Борисов заяви, че това не означава, че трябва "да се юрнем и натикаме" при отварянето им.

"Българите за тези 10 години изживяхме три кризи. И трите ги управлявах по възможно най-добрият начин. Правото на личен избор, дисциплинираният, мислещият, интелигентният народ заслужава да се отнасяме с него по този начин, да води нормален живот, но с цялото разбиране на хората, че пандемията по никакъв начин не е свършила", каза още Борисов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години