Учители и родители се обявиха против отварянето на заведенията

Според тях това ще доведе до бум на заболеваемостта в училищата

26.02.2021 | 18:58 Редактор: Ралица Братанова

След месеци на затворени врати заведенията ще отворят отново на 1 март, но срещу това разхлабването на мерките се обявиха учители и родители.

Според тях по този начин и в училищата ще се увеличи епидемичният взрив

Асоциациите за безопасно обучение искат и преминаване на изцяло дистанционно обучение, което да опази от Ковид-19 децата и учителите. Не са за пълен локдаун, но настояват за отваряне на социалния живот с ограничения- да работят само молове и културните институции на 30%. 

"Когато епидемията бъде поставена под контрол, когато има достатъчно ваксинирани и защитени хора, тогава би могло да се говори за разхлабване на мерките. На този етап не очакваме нищо добро. Видяхме какво се случи началото на есента", коментира Лилия Стоянова.

На фона на новините за разхлабване на мерките, се съобщава за 84-та жертва на Ковид-19 сред учителите. А някои преподаватели заявяват, че не навсякъде ваксините са достигнали до тях.

Те са на мнение, че самият факт, че едновременно ще бъдат отворени училища и увеселителни заведения и ресторанти, би довело до още по-голяма заболеваемост 

От организациите призовават ресторанти, нощни барове и клубове да останат затворени до овладяване на епидемичната обстановка.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК