Разнопосочни са мненията на експертите за оправянето на пукнатините на Лъвов мост

Фирмата-изпълнител е заявила, че ще покрие щетите, а ремонтът ще бъде направен при по-добри температури

22.02.2021 | 21:43 Редактор: Ралица Братанова

Преди дни кръговото кръстовище на "Лъвов мост" в София осъмна с големи пукнатини в асфалта и това бързо породи редица коментари, че общината отново трябва да прави поредния "ремонт на ремонта".

Експертът по пътна безопасност Диана Русинова и автомобилният състезател Румен Дунев коментират как се поддържат пътищата у нас пред Bulgaria ON AIR.

"Парите, които харчим в България, не са достатъчни - ние си купуваме най-евтиния продукт. Проблемът не е в това, че е било -15 или +20, а че за много кратък период се получи това замразяване и размразяване и всъщност горната част на асфалта се е сцепила", коментира Русинова.

Тя посочи, че едни експерти са на мнение, че трябва да се сложат метални шини, а други са категорично против.

Румен Дунев посочи, че след появата на пукнатините на кръстовището много експерти са изразили различни мнения и са създали фалшиви новини.

Фирмата-изпълнител е заявила, че ще покрие щетите, а фугите ще бъдат оправени, но за тази цел е необходимо температурите навън да бъдат по-високи.

"Имаше изплашени хора, че мостът ще падне. Не, мостът няма да падне поне не заради този проблем. Тези фуги по никакъв начин не застрашават живота и здравето на никого", заяви Русинова. 

Според Румен Дунев нещото, което държавата трябва да направи, е да не се разчита само на новите системи на автомобилите, а да се направи съоръжение, в което да се повишава квалификацията на водачите в контролирана среда.

Той е категоричен, че повишаването на контрола по пътищата е ключов фактор за решаването на проблемите.

"Държавата е длъжна да осигурява безопасна среда за управление на водачите", заяви Дунев.

Русинова посочи, че у нас властите санкционират само за превишена скорост, а трябва да започнат да санкционират и за неправилно престрояване, за минаване на червен светофар и много други неща, така че да се повиши контролът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тази Русинова ще излезне голям експерт! Коментира фугите ,а прави ли разлика между фуги и цепнатини? Показват това което им изнася ,а там по трамвайната линия къде има фуги та е нацепено? Покрай шахтите също се е нацепило ,ама дай да не показваме всичката *** ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
СТАН
преди 3 години
ОТНОВО ГЛУПОСТИ,ЗНАЧИ НЕ КРАДЛИВИТЕ МОШЕННИЦИ СА ВИНОВНИ,А ГРАЖДАНИТЕЕЕЕЕ,ХВАЛА ТЕБЕ ДУНЕВ. МАЙ ПАК СИ НА ЦИЦКАТА И РЪСИШ ГЛУПОСТИ Сигнализирай за неуместен коментар