Ремонт на ремонта: Пукнатините на Лъвов мост били нормално явление

Фугите ще бъдат запълнени със синтетична смес

19.02.2021 | 13:50 Редактор: Тодор Петров

Пукнатините, които се появиха по емблематичния Лъвов мост в столицата, са нормални процеси, категорични са от фирмата изпълнител. Грешка в проекта и в изпълнението нямало. 

Заради температурните амплитуди през последните дни фугите на Лъвов мост са се разширявали и стеснявали. И тъй като са покрити с асфалт – пътната настилка се е напукала, обясниха още от фирмата.

"Както всички фуги, те са делатационни и деформационни, служат за обиране и разпределяне на напреженията, не конструкцията да бъде компрометирана. А в крайна сметка от температура, вие може да не го виждате, но се движи, тези напрежения трябва да отидат някъде и да бъдат обрани", заяви инж. Петър Стойчев.

"Искам да уверя всички, че мостът няма да падне. Такива дефекти в асфалта се появяват и те са напълно нормално нещо, нищо скандално не е станало на това място", увери Диана Русинова от Европейски център по пътна безопасност.

Все пак ремонт ще има, но когато времето се стопли. Фугите ще бъдат запълнени със синтетична смес, очаква се ремонтът да отнеме два дни.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Значи казват че нарочно са го направили с пукнатини за по-нормално. Сигнализирай за неуместен коментар