Ангелов: Имаме готовност за разкриване на денонощни ваксинационни кабинети

Нека да е ясно, че всеки български гражданин може да се ваксинира, заяви здравният министър

21.02.2021 | 13:47 Редактор: Радостина Димитрова

И в днешния ден зелени коридори и опашки за ваксини пред големите болници в столицата и в страната.

В "Пирогов" откриха и шести пункт, където бяха ваксинирани над 130 души. До обедните часове 502 души са имунизираните във ВМА, а в "Александровска" работят 2 пункта, като от утре ще отворят още 4. Има и мобилни екипи, които ваксинират на място.

Здравният министър обяви, че се откриват и денонощни имунизационни пунктове и мобилни екипи.

"Обмисляме възможността да продължават зелените коридори. До края на деня ще дадем указания до всички РЗИ. Там, където опашките продължават и в късните часове, имаме готовност и за разкриването на денонощни ваксинационни кабинети в големите областни градове. Ние сме готови със създаването на мобилните екипи, те и в момента работят на различни места в страната. Водим преговори и с центровете за спешна медицинска помощ в страната, които също да се включат във ваксинацията", заяви проф. Костадин Ангелов. 

И добави: "Нека да е ясно, че всеки български гражданин, независимо от неговия здравно-осигурителен статус, може да се ваксинира във ваксинационните центрове в цялата страна".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Голямата ти еуфория ще свърши до седмица две и тогава пак насраннн. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Е ще си останете с готовноста,даже дневните може да затворите половината,че наплива не е голям и ще намалява. Сигнализирай за неуместен коментар