Опашки от чакащи за ваксина и в Бургас, разкриха 6 кабинета за имунизиране

Масовата имунизацията се извършва с ваксина AstraZeneca

20.02.2021 | 13:45 Редактор: Радостина Димитрова

Започна масовата ваксинация срещу Ковид-19 и в Бургас. От сутринта пред разкрития пункт в онкологичния център в града се изви дълга опашка от чакащи.

Заради големия интерес в Бургас бяха разкрити общо шест кабинета, а от утре ще има такива и в Карнобат, Айтос, Слънчев бряг, Поморие и Царево.

От рано сутринта пред Комплексния онкологичен център, където ще се извършва ваксинацията се изви опашка от желаещи. Създаде се и напрежение.

Масовата имунизацията се извършва с ваксина AstraZeneca. Това че нямат право на избор на ваксина обаче не разколеба желаещите.

Първи минаха 60 учители за "втора игла”, след което започна масовата ваксинация.

"Днес са осигурени 20 флакона, като всеки един флакон е за 10 души, т.е около 200 души могат спокойно днес да минат", заяви началникът на Ковид сектор в КОЦ Бургас д-р Тодор Попов. 

"Мисля че няма друг шанс, има хора, които са прекарали и в момента нямат антитела, така че мисля , че с ваксината ще е най-добре", каза вече ваксинираният Нуфил Джамил.

Не, нямах притеснения, единствено, което беше, че нямаме възможност за избор на ваксина, но би трябвало да се доварим на всички, които са от одобрения тип", посочи Валентин Мечев.

 Зеленият коридор продължава и утре от 9 до 15 часа.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК