Ячев: Важно е шегите и закачките да не превърнат кампанията в популизъм

Според него се гледало към предизвикателството минималната пенсия да стане 500 лв.

19.02.2021 | 22:12 Редактор: Юлия Христова

Фрагментиран парламент и предизборни дилеми. Трудно ли ще се състави управленска коалиция? 

Важно е шегите и закачките да не превърнат кампанията в популизъм. Това каза за "Денят ON AIR" зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев и допълни: "Сближаването на трите патриотични формации започна с разговори от последната година, които са нееднократни".

По думите му в последните няколко години имало съвместни инициативи, които те подкрепяли.

"Мога да посоча някои - знаете нашия проект за генериците - скъпите лекарства да бъдат заменени с техни аналози, които са по-евтини, което е особено важно в дните на пандемията", обясни той за Bulgaria ON AIR.

Според него се гледало към предизвикателството минималната пенсия да стане 500 лв. 

"Това е една повече от естествена коалиция. Да речем в такива инициативи за подпомагане на дребния и средния бизнес, водим битка за подпомагане на дребните търговци на горива. Както и безплатни лекарства за пенсионери и непълнолетни", посочи Борис Ячев.

Той е на мнение, че в парламента диалогът с партия "Атака" бил труден.

"И други политически формации ще претендират за патриотичното пространство. Много лесно е да се кичиш със значката на модерния патриотизъм. Трябва да имаш възможност да ревизираш своите приоритети. Не виждам някой да поставя под съмнение, че ще влезем в следващия парламент, но няма да работим с ГЕРБ", допълни събеседникът.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК