За първи път ГЕРБ отива на парламентарни избори в коалиция

Дариткова: Доказахме, че може да носим отговорност, обещаваме работа

17.02.2021 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

За първи път ГЕРБ ще участва на парламентарен вот в коалиция. В последния възможен ден партията се регистрира в Централната избирателна комисия заедно със СДС за изборите на 4 април. От обединението внесоха максималния допустим брой подписи - 9999.

Управляващите от ГЕРБ в обединение със СДС го направиха. Те изчакаха последния момент и така нарушиха дългогодишната традиция да влизат първи в предизборната надпревара. 

Все още не са готови окончателно с решението за подредбата на предизборните им листи.

"Доказахме, че може да носим отговорност и да се учим от грешките си, нашата рецепта за успех е работа, работа, работа. Това и обещаваме на избирателите, ако получим тяхното доверие", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. 

Според социолозите ГЕРБ/СДС се очертава като единствена дясна формация.

Регистрация на партии и коалиции започна на 8 февруари в ЦИК, като първи своите подписи внесоха от "Демократична България" и "Републиканци за България". 

С днешната си регистрация пък обединението на ГЕРБ и СДС най-вероятно ще се превърне в последната политическа формация, която влиза в надпреварата, тъй като последният срок за регистрация е днес в 17 часа.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
Крив и квадратен
преди 3 години
Има една висша сила, която ще ви види сметката. До крак. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Тая пак излъга,на евро изборите пак бяха заедно,те я вече си лъжат ей така за спорта,даже и когато няма нужда. Сигнализирай за неуместен коментар