След сигнал за нередности: Инспектираха ремонтите на АМ "Тракия"

От АПИ обясниха, че са извършени всички инженерни процеси за отводняване на магистралата

16.02.2021 | 14:08 Редактор: Ралица Братанова

Независими експерти от Европейския център за транспортни политики инспектираха ремонтите на магистрала "Тракия". Те пристигнаха след сигнали за некачествено изпълнение на дейностите.

"Инспекцията се наложи, поради това, че получихме множество сигнали от най-различни организации, граждани, с твърдение че тук се случват неща които не са редни. Това, което до момента видяхме, на първо място решава се проблемът с пропадащата основа на второ място решава се проблемът с лошото отводняване на тази част. Между другото част от причината за пропадането бяха проблемите с отводняването. На трето място се влагат едни от съвременните технологии", обясни Диана Русинова от ЕЦТП.

От "Пътната агенция" обясниха пред експертите - извършени са всички инженерни процеси за отводняване на магистралата, което е основната причина за неравностите по нея. Заздравява се и основата на пътното платно.

"Ние изпълняваме единствено земни работи Звеното за рециклиране е спряно, защото е необходимо минималната температура да е поне 5 градуса, за да може да се извършват дейностите а се работи по изкопни работи", посочи инж. Даниел Иваничков

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК